Příběh Divných čokolád

Autor:

22. 6. 2022

Štěpánce se zdály čokolády se solí nebo chilli nudné, je-li možné vytvořit GULÁŠOVOU, CIBULOVOU, nebo třeba KUNDIČKOVOU týden nemytou!

Říká, že Divné čokolády vznikly, protože jí na světě scházely…

Cestou ze Švýcarska, kde vedla těhotná kurz multi-kulti vaření a picklování, se zasnila a vymyslela prvních 6 druhů: receptury i obrázky na obalech. A doma je hned zrealizovala. (Inspirovala se kořením zemí, které procestovala.)

První čokolády vyráběla doslova „na koleně“. Sama si vážila čokoládu, tavila ji v kastrůlku a přidávala koření. Nevěděla nic o temperaci a o tom, jaký kumšt je vyrobit lesklou křupavou tabulku bez výkvětů kakaového másla.

Rozhodla se, že si najde čokoládovnu, která jí bude čokolády vyrábět. Ona bude jen vymýšlet divné příchutě a kreslit obaly.

Oslovila jich mnoho, ale všechny se bály divných ingrediencí. Že jim zaneřádí a zasmradí stroje, a tak.

Štěpánce nezbývalo, než si zřídit vlastní čokoládovnu! Ač se jí do toho nechtělo (měla právě narozeného syna), metodou pokus-omyl pronikla do tajů čokoládové výroby a zaučila první brigádnice.

Dodnes se její čokolády temperují na mramoru a tvarují ručně bez forem, takže každý kus je originál.

Sama si maluje obaly a používá na ně svou poezii ze sbírky textů s názvem Divnosti.

Každá její čokoláda je tak malým uměleckým dílkem a pozvánkou na pouť do světů neprobádaných chutí, stvořená pro „Gastro-poutníky“.

Štěpánka říká, že její čokolády se nejí, ale degustují…

V Divné čokoládovně proto můžete ochutnat všech 26 druhů zdarma!

Taky by tě mohlo zajímat…