Divné dorty a lanýže

Autor:

23. 6. 2022

Štěpánka je ve všem samouk. Důležité je nadšení a nápady, technická dokonalost přijde časem. A tak vznikly dorty a lanýže, inspirované Divnými čokoládami.

Jaké druhy máme?

Lesanna je vysoký dort s třeným korpusem, ochuceným mletým rozmarýnem, promazaný lehkým tvarohovým krémem a lesním ovocem a přelitý polevou ze zelené čokolády s ovocem, čerstvým rozmarýnem, jalovcem a lesním ovocem. Ozdobený je smrkovým jehličím.

Bílá kari a slané arašídy je pečený dort, jehož korpus je ochucen kořením kari, promazaný lehce slaným krémem s mletými arašídy, přelitý polevou z bílé čokolády s kari a ozdobený neloupanými arašídy.

Růženka je nepečený růžový cheesecake s vysokou vrstvou tvarohu, mascarpone a šlehačky, obarvenou lehce červenou řepou a ochucenou růžemi. Sušenkový základ je promazán brusinkovým džemem. Ozdobený je lístky růží, nebo svěžím červeným ovocem.

Zenová víla je nepečený cheesecake, ochucený a obarvený zeleně čajem matcha, sušenkový základ je promazaný pomerančovým džemem, ozdobený jedlými květy.

Levandulový vymydlený je nepečený svěží dort s korpusem z ořechů, čokoládových sušenek a čokolády, v bílé vrstvě je levandule a citronová kůra.

A mnoho dalších…

PMS Baba, Turek, Krmítko, Afrodíté, Maminka, Guarana, a další (neinspirované čokoládami) Tvarožníky s čokoládou, Pistáciový, Slaný karamel, Arašídový a tak dále.

Každý víkend změna

V naší Divné kavárně můžete každý víkend ochutnat jiný dort, vzít pár kousků domů nebo si objednat celý.

Stejně tak Divné lanýže.

Taky by tě mohlo zajímat…